Monday, May 30, 2011

The Silent Melodies(Chap.10)

Bab 10 :

“Aku dah agak dah!” Azul masuk ke HBC Club Room dengan muka merah, mentang-mentang kulit putih. Marah sikit macam tu la jadinya. Shao angkat kening dengar pernyataan Azul. Apakah? Tiba-tiba masuk dah main agak-agak. Nak kata mengamuk fasal makwe curang… rasanya dia tak ada benda-benda ni. “Apa yang kau agak-agak ni?” Ceri yang tengah mencari piring hitam tu berhenti sekejap. Memandang dia. “ Dia bohong…” Ceri pandang Shao. Shao pandang dia balik. Masing-masing buat muka pelik, mengangkat dagu, bertanya sesama sendiri.

“Budak Suzumiya tu boleh nyanyi, suara dia tak serak pun. Sengaja tak nak nyanyi depan kita.” “Kau dengar dia nyanyi Zul? Kat mana? Lagu Let’s Shout Out ke?” Azul menggeleng. “Aku tak tahu la lagu apa… tapi ada bau-bau bacang dengan lagu tu juga. Kat URM Studio.” “La, agaknya hari tu suara dia memang serak sikit ke…” Ceri membela. “ Tak adanya. Serak sehari je? Tak pernah dibuat orang…” “Jap, yang kau emo sangat ni kenapa?”

I knew it all along
You're so predictable
I knew something would go wrong (Something's always wrong)
So you don't have to call
Or say anything at all
You're so predictable (So predictable)

Petikan gitar tu mati . “ Sebab dia tipu…” Shao angkat bahu. “Dia ada reason sendiri kot. Tak pun dia memang dah tak nak bawa lagu tu, dah tak nak ingat benda-benda tu semua.” Shao betul. Nampak sangat yang dia nak mengelak dari nyanyi lagu tu… nampak sangat.

“Sebenar-benarnya nak bawa lagu apa ni?” D’Chantal memandang. D’nshy angkat bahu. “Kau orang yang nyanyi. Aku follow je…” Mata melirik ke Qisty. “Our Song, okay tak?” D’Chantal memberi idea. Shi-Raie mengangguk. Okay la lagu tu tak kena pukul drum banyak mana pun. “Kau, Qis?” “A-yen. Kau tahu main lagu apa je?” “Tak banyak, Our Song… Private Stuff.” “Tu lagu aku ngeng… tak ada kena mengena…” D’nshy bicara. A-yen tersengih. “ Er… Waking Up In Vegas….” “Ok la tu. Ada juga aku boleh main…” Syaz bicara. “Lagu first tu dah tentu-tentu aku tak terlibat.” Dia menyambung. “Lagu second tu aku tak terlibat…” A-dye . Ketujuh-tujuh gadis tu mengangguk. “Tapi aku ada rasa macam kurang la…”A-yen bicara juga akhirnya. “Apa pasat?” Slang Cina… “ Organ tak ada…” “Organ … badan?” D’Chantal mengerutkan keningnya. “Keyboard” “Ie~” Tujuh suara bergema memerli A-yen . “Lain kali bagi nama komersial…” A-yen sekadar mencebik.

Bilik 59-2. “Betul la A-yen cakap… Tak ada organ tak best…” Shi-Raie… Qisty memandang Syaz, serentak mereka menggeleng. “Skemanya la kau minah…” “Uisyh, kau orang ni main-main la.” A-T tergelak di hujung katil. “Kenapa kau ni? Malam-malam macam ni… kau jangan…” Syaz bagi jeling sedas. “Tak ada la, aku kelakar je tengok kau orang ni.” Tiga kepala menggeleng. “Woi, A-T kau tak nak masuk ke?” “Aku mana reti main benda-benda ni. Masa kat sekolah rendah dulu decoder pun aku failed tau. Tah mana not A, B, G la apala…” “Belajar benda lain. Keyboard. Keyboard senang sikit kot…” Qisty. Yang lain mengangguk setuju. “Dah tua-tua macam ni nak belajar music tak payah la.” “Uisyh kau ni, ada peluang tu rebut la… Nanti kalau kita orang ambil orang lain…” A-T menyengih. “Kau tengok A-yen… dia pun baru belajar dengan R’yans hari tu kan?” “Betul betul betul” “Nanti la.,, kalau nak belajar pun… dengan siapa?” Qisty memandang Syaz, Syaz pandang Shi-Raie. Double-jerks… “Ijul HBC…” “Otak dikau!”

Malam tu… cafĂ© lengang. Tak tahulah sebab hujan yang turun ala hidup segan mati tak mahu ni ke atau suasana yang sejuk mencengkam bone marrow. Tak tahu la… D’nshy santai di salah sebuah kerusi di situ sambil menghirup Nescafe panas. Best wo, gerimis di lautan macam ni, suasana sunyi sepi tak do orang macam ni… Aman aje…Tak ada gangguan… tak ada… PAP! Oi, terkezut mak! Sebatang tangan menghempuk meja yang didudukinya. Nasib baik Nescafe buih halus aku tak tumpah kalau tidak ei, memang halus kau aku cincang…

Azul, tak berjemput terus duduk menghadap gadis tu. “Kau memang tak nak nyanyi lagu tu lagi kan?” Apakah? “Kau memang seboleh-bolehnya nak lupakan semua tu kan?” “Apahal la lu mamat? Tak ada punca tak ada apa tiba-tiba je datang main sergah-sergah macam ni. Salam pun tak bagi. Apa la…” Ayat tu meluncur laju meniti bibir D’nshy. Okay… “Assalamualaikum…” “Wa’alaikumsalam. Ha, apa tadi?” “Let’s Shout Out. Kau memang tak nak nyanyi lagi kan?”

“Ei, suka hati la nak nyanyi ke tak nak. Apa masalah kau?Ada aku kacau hidup kau? Tak ada kan?” Tak kacau hidup aku kau kata, habis yang selama ni aku frust menonggeng, tertonggeng, bertonggeng, ditonggengkan, ketonggengan tu tak menggangu hidup aku la tu namanya? Marah la aku ni. “Apa reason kau? Kenapa kau tak protect The Suzumiya?” Soalan yang dah lama nak disoal tu keluar juga. “That’s absolutely non of your business” D’nshy bangkit. Meninggalkan lelaki tu sendiri. Maleh la nak melayan~ Penat seh nak jawab soalan macam tu. Lagi-lagi bila benda tu langsung-mangsung tak ada kaitan dengan si penyoal. Peminat fanatic ka? Ei, tak kuasa la mak!

The Silent Melodies(Chap.9)

Bab 9 :

“So?” Acap mendatangi Shi-Raie. Sungguh la mamat ni. Tak menyabor! Semalam merayu la bagai hari ni terus datang tanya, memang spesies nak kena sepak! “Ei, kau ni tak menyempat-nyempat!” “Ei, aku ada banyak kerja tau nak buat. Nak kena hand-le benda tu nak kena tangan-dle benda ni. Otak aku ni dah rentung tau nak fikir benda tu semua sekali.” Bajet sungguh la mamat ni. “Dah… settle.” “Serius?” “Kau nak aku sepak kau laju-laju supaya kau sedar yang benda ni real?” “Tak kelakar. Aku tanya betul-betul ni.” “Betul la ni…” “Whoa! Kau tarik siapa?” “Aku tarik siapa kau tak payah tahu, yang penting sekarang aku nak schedule, aku nak tahu berapa lagu, lagu apa, kat mana kita orang boleh berlatih tu je…” “Ok… 2 lagu, Terpulang nak bawa lagu apa, kau orang boleh berlatih kat Studio URM starting today kalau kau orang nak… Schedule… nanti aku bagi, sebab tak berapa nak tersusun lagi benda-benda ni semua…” Shi-Raie mengangguk setuju.

Acap menapak pergi. Pavillion Sigma… saratnya la pun. “Ijul, oi…” Ijul yang tengah mengayat budak baru tu memandang. Shesh! Kacau la kau! Acap melangkah ke arahnya. “Kacau la kau… aku baru nak ajak minah tu keluar.” “Kau ni sekejap dengan minah tu sekejap dengan minah ni. Taubat la lu…” “Apa pula, aku Cuma menumpang kasih sayang… salah ke?” Acap melangit. “Ni, aku nak kau bagi tahu kat Epoy, suruh dia arrange schedule cepat-cepat. Nanti kau pergi hias pentas kan? Sekali ye?” Dengan muka tak berdosa dia tu terus pergi… “Hantu kau Cap!” Buku Law yang setebal-tebal alam tu rasa nak dihempuk je kat Acap si kurus kering tu. Pantang betul orang cakap pasal hias-hias pentas ni.

Azul melangkah ke Hall Digma. Scan kiri, scan kanan… tak ada. Mana pula la perginya budak ni. Sabar je la aku nak menunggu. Dah dekat 1 jam dia dekat sini, menunggu orang yang tak sampai-sampai tu. Aku bab menunggu ni menyampah sungguh la. Tak suka mak! Dia menggeleng sendiri, pantas kaki terus berlalu meninggalkan scene. Menunggu orang yang tak tepati janji macam tu memang bukan dia la tu. URM Studio. Bunyi drum yang berdentum tu betul menarik hati. Siapakah? Kay ke? Mustahil la… Club Room pun ada drum, buat apa datang sini…

You're on the phone with your girlfriend, she's upset
She's going off about something that you said
'Cause she doesn't get your humor like I do

I'm in the room, it's a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesn't like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear T-shirts
She's Cheer Captain and I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along, so why can't you see?
You, you belong with me, you belong with me

Walking the streets with you and your worn-out jeans
I can't help thinking this is how it ought to be
Laughing on a park bench, thinking to myself
Hey, isn't this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I haven't seen it in a while since she brought you down
You say you're fine, I know you better than that
Hey, what ya doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's Cheer Captain and I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along, so why can't you see?
You belong with me

Standing by and waiting at your back door
All this time how could you not know?
Baby, you belong with me, you belong with me

Oh, I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're 'bout to cry
And I know your favorite songs and you tell me 'bout your dreams
Think I know where you belong, think I know it's with me

Can't you see that I'm the one who understands you?
Been here all along, so why can't you see?
You belong with me

Standing by and waiting at your back door
All this time, how could you not know?
Baby, you belong with me, you belong with me

You belong with me
Have you ever thought just maybe
You belong with me?
You belong with me

Bunyi derapan kaki tu memaksa dia untuk menoleh. Tergesa-gesa gadis tu masuk dengan box hitam besar kat bahu dia. D’nshy… “Sorry wei… lambat…” “Apalah, dah tiga lagu tau kita orang main.” “Sorry la Cross tu tak reti pass time. Dia buat U ni macam dia punya je.” RQ dibawa keluar. “ Kau nak warm-up dulu?”D’Chantal yang meneguk air menyoal. Perih tekak menyanyi lagu Taylor Swift tu. “Heh, kalau kau orang tahu lagu ni?” “Let’s Shout Out la D’nshy…” Shi-Raie meminta. “Tu coming soon. Aku nak Don’t Say Lazy sebijik.” “Lagu mana tu?” “K-On la, K-On…”Qisty pula bersuara. “Dah tentu tentu aku tak diperlukan dalam lagu ni…” A-dye duduk di seat tepi tu. “Sorry seh…” “No prob…”

Shi-Raie memukul drum ikut suka hati. “Cepat la…” “Say… 1, 2,3,4”

Drum tu dah mula buat bising.

Please don't say you were lazy
Datte hontou wa crazy
Hakouchoutashi wa SO
Mienai tokorode bataashi surundesu

Honnou ni jyuujyun jyuujitsu
Honrou mo jyuujyuu shouchi
Zentou youyou dashi
Dakara tamani kyuukei shichaun desu

Chiakimichi areba sorega oudou
Bashoreru tsubasa mo areba jyoudou

Yabai tsume wareta
Glue de boshu shita
Soredake nanka tasseikan
Daiji nano wa jibun kawaigaru koto
Jibun wo aisanakya hito mo aisenai

Please don't say you were lazy
Datte hontou wa crazy
Nou aru taka wa SO
Mienai tokoro ni pikku kakusundesu

Souzou ni isshoukenmei
Genjitsu wa zeittaizetsumei
Hatten dochuu dashi
Dakara fui ni picchi hazurerun desu

Jantung berdetak dengar lagu muzik macam tu. Padahal dia kat luar tu, bukan kat dalam pun. Yang manusia kat dalam tu tak sakit jantung ke dengan bunyi pecah eardrum macam tu? Lagu ni… bau-bau bacang dengan Let’s Shout Out…

The Silent Melodies(Chap.8)

Bab 8 :

“ I really need your help.” Acap bicara, memandang gadis tu tepat. Shi-Raie terkedip-kedip kehairanan. Apakah? Tiba-tiba datang kat aku dan kata benda ni? Eh, kita ni bukan kenal sangat la! “T..tolong apa?” Suara tu keluar juga. “ Tolong la ambil bahagian untuk Trooperz Welcoming Show. Tolong la…” “Nga?!” Aku iye iye mengelak dari Syaz, kau nak suruh aku masuk pula? “Tak nak la!” “Please…preety please…Tak pun, tak pun… kau tolong cari mana-mana girls yang tahu main music yang nak ambil bahagian. Tolong la. Tolong la!” Jemari lelaki itu bersusun sepuluh. Merayu.

“ Nanti la, aku tanya member aku dia nak masuk ke tak nak.”Mengalah. Menyampah la pula tengok lelaki ni merayu berlutut la bagai macam apa. “Kalau boleh ajak Suzumiya sekali.” Banyak bunyi pula mamat ni, bagi kaki karang! “Thanks, sis. I owe you one.” Blah. Macam tu je. Kalau la kau ni bukan senior aku…

Bilik 59-2.Buku Basic In Architechture tu dicampak atas katil. Pening, pening! “Kau kenapa Shi-Raie?” Syaz menegur tak memandang dia. Sibuk dengan menaip apa entah kat lap top Acer dia tu. “Acap…” “Acap mana pula ni? Kau ni sekejap Amie, sekejap Saufi, sekejap Haikal. Ni Acap pula? Ei, pening la aku…” “Aku ni lagi pening tau tak?” “Kenapa, Acap mana? Aku kenal ke?” “Acap HBC.” “Apa itu?” “Head Banging Machines Club. Si Bassist Yamashita Tomohisa tu.” Pandangan Syaz mati pada matanya. Terkejut mak! “DJ Ceri?” “Bukan DJ Ceri… Acap.” Eh, minah ni pekak apa? Aku cakap Acap, Ceri pula. “Tak yang satu group dengan Ceri?” Shi-Raie mengangguk. “Kau ni, dah la dapat satu studio dengan dia orang hari tu. Ni Acap pula cari kau. Cemburunya!” Shi-Raie buat muka. “Dia cari aku nak minta tolong je la. Tau tak?” Ada nada geram pada pertuturannya. “Nice starter apa.” “Banyak la kau. Dia minta tolong aku masuk Trooperz Welcoming Show tau tak?” “Na!~” Syaz mengutuk meja, langsung berkalih ke sebelah Shi-Raie. “ Itu la aku dah kata, masuk aje. Kau tak nak tak nak, lastnya kena masuk juga kan?” Shi-Raie kasi Syaz sedas jelingan. “Eleh… cakap lawa konon. Ni kau nak tak join aku ni?” “Untuk meraih popularity? Aku tak ada masalah.Lagi, kau nak ajak siapa?” “Qisty la kot… lepas tu aku nak try tanya Suzumiya.” Syaz mengangguk.

Bilik 29-4.“ Kenapa tak nak nyanyi je hari tu?” A-yen bicara memandang D’nshy yang duduk di meja study. “La, tak habis lagi?” D’nshy dah pening kepala. Dari hari tu tanya kenapa tak nak nyanyi. Masalah betul la!Suka hati la! “Aku tak nak… suara aku dah lain la. Nanti kena gelak malu je…” “Suara kau pecah ke? Baligh?” A-dye slumber menyoal. Tak malu sungguh! “Oi! Kau ingat aku lelaki apa? Punya la aku feminine macam ni kau kata aku pecah suara?” “Feminine, ha’ah… ye la sangat.” D’Chantal…Sengaja bibirnya dimuncungkan ke arah D’nshy. D’nshy ketawa lepas. “Suara aku dah lain la. Aku takut tak sampai bawa lagu tu. Cuba dia bagi lagu lain. Grosteque’ ke, Private Stuff ke? Kill You ke. Boleh la aku berdondang sayang dengan lagu tu.” “Key nak rendah.” “Mesti…”

Pintu diketuk dari luar. 4 kepala berpusing menghadap pintu. D’Chantal bangkit. Teragak-agak juga dia nak membuka pintu tu. Misteri sungguh la rasanya malam-malam Keliwon ni…

“Hah!” Suara tu menyergah. D’Chantal kejung di muka pintu. Shi-Raie dan Syaz melangkah masuk walaupun tak berjemput, nak juga masuk! “Aku ada something nak cakap dengan kau.” Shi-Raie pandang keliling. “Oh, lawa bilik… tapi bukan itu yang aku nak cakap… aku nak kata…Whoa!” Perlahan gadis tu menapak ke katil D’Chantal. Gitar hitam berbentuk V tu ditenung penuh minat. “Cantiknya… apa ni?” “Erk?!” “Draco Bc Rich…” D’Chantal menjawab. Bc Rich V-Shape, keluarkan terbaru dari Bc Rich store. Terbaik dari ladang. Twin railed pick-up. Pick up rock santak gedabak. Bunyi dia berat dan bersih, smooth gitu. Limited Edition warna hitam, tali putih. “Aku ni la dengan benda-benda macam ni… berminat sungguh!” Suasana sunyi sekejap. “Eh, aku ke sini nak buat apa ye?” Shi-Raie pandang Syaz yang blur-blur gitu. “Trooperz Welcoming Show. By the way, nama aku Syaz. Aku roommate dia. Aku ambil Bussiness Admission. Tujuan aku datang sini… Shesh! Nak masuk Trooperz Welcoming Show tak?” “Apakah?” A-dye mengerutkan kening. Budak ni cakap bahasa pelik-pelik. “3 March nanti ada malam menyambut kita-kita ni. Malam tu nak buat show. So, ada sorang mamat ni, minta tolong Shi-Raie carikan budak-budak yang nak perform malam tu. Kita orang nak masuk tapi macam tak cukup orang la pula.” Shi-Raie terangguk-angguk disebelah. “Aku sebenar… malas benda-benda ni…” D’nshy memegang tengkuk. “Aku teringin la juga. Tapi buat masa ni, aku cuma reti main 2 3 lagu je…” A-yen. “Aku pun…” A-dye angkat kening. “Macam best…” Dia menyambung. D’Chantal memandang teman-temannya. “Aku…Jom a…” D’nshy disiku perlahan.

“Satu dua lagu ok la… tapi aku tak nak nyanyi a…” “La, apsal pula? Takkan nak suruh aku yang kat hujung pentas tu nyanyi…” Shi-Raie bicara. “Ni, minah ni ada…” D’nshy menyiku D’Chantal balik. “Tak pun, ni…” A-yen ditunjuk dengan jarinya. “Aku ni la… Aku tak boleh lagi la nak menyanyi, main bass. Satu-satu la dulu. Asyik nak menyeksa aku je.” “Sorry, Yen… jari aku memang kejam beb.” D’nshy bicara sambil meniup jari telunjuk yang menunjuk A-yen tadi. “So, deal?” Keempat-empat gadis tu menagangguk. “Cantik!” “Tahu… kita orang memang cantik. Tak payah cakap pun dah tahu.” D’Chantal. “Chait!”

The Silent Melodies(Chap.7)

Bab 7 :

Sabtu. Guitar Station. Lengang sungguh. Mungkin Sabtu dan ramai juga yang kerja hari ni. Tak pun ramai yang masih tidur dalam waktu macam ni. Who knows?

R’yans menghampiri D’nshy yang duduk silang panggung di sofa merah yang disediakan khas untuk menunggu sementara Shi-Raie pergi deal harga dengan pemilik tu untuk sewa satu studio sehari. Dia? Malas nak campur. “Hei.” “Oi, lambat kau datang? Minah tu dah risau bass dia tak pulang-pulang.” “Hei, aku minta seminggu kan? Tak sampai seminggu pun.” R’yans mengambil tempat di sebelah gadis tu. “Mana minah nya?” “ Tu~” Mata memandang terus ke arah gadis yang berambut paras bahu tu. “Oh, my Heritage!” Heritage Mockingbird Classic tu dipegang ramas. Rindu! R’yans memandang D’nshy. D’nshy pandang dia balik. “So, kita boleh belajar hari ni?” A-yen menyoal R’yans. “ Sure.” “Anyway, the name is A-yen.” “R’yans” “Shesh! Protocol la konon!” D’nshy bangkit menuju ke meja pengurusan. Dipanggil Shi-Raie mungkin.

“RM 150. Boleh ke?”Shi-Raie bicara. Memandangnya. “Uisyh, mahalnya. RM 100 tak dapat ke?” “Dah minta , kata tak boleh” Qisty bicara pula. “RM 120?” “Kau try deal dengan dia.” D’nshy melangkah ke arah pemilik tu. Kting~ Pintu slide Guitar Station tu terbuka. HBC muncul. Pemilik tu berlalu ke arah mereka. Shesh! Suka hati je. Habis aku yang dah depan mata dia ni ditinggalkan macam tu je? Sampainya hati mu!

“Hey, What’s up dude!” Salam dihulur. “Gilap bro, macam biasa.” “No problem.” Mockingbird Speacial, Curbow Jazz Bass, Exotic Classic Bich 10 dan Yamaha BB 414 tu dah bertukar tangan. Bila mana gitar-gitar tu semua dibawa masuk untuk di gilap, mata Ijul sempat melirik ke arah sekumpulan budak yang macam kenal~. Yeah, juniors URM. Suzumiya!

“Oi, kau orang buat apa kat sini ha?” Langkah HBC mati apabila suara Ijul memecah gema. Shi-Raie pandang D’nshy. D’nshy pandang R’yans. R’yans pandang Qisty, Qisty pandang A-yen. A-yen pandang… tak ada apa. “Kena gula la ni…” Shi-Raie bicara perlahan. “Matila…” A-yen pula.

“Kau orang nak jamming 4 orang je apa cerita?” Kay mengambil tempat di drummer seat stage tu. Sementara yang lain masih tergagau-gagau dalam studio yang kena kongsi ni. Ahli HBC dah sedia kat tempat masing-masing. “Rugi tau tak, sewa satu hari 4 orang je main. Kat sini memang mahal. Tapi instruments dia the best.” Ceri, DJ tu sengaja memutar-mutar konsol. Techno Acid berkumandang sekejap-sekejap. Bersilih ganti dengan Trance commercial punya basic music. Mixer tu dinaik turunkan keynya. Dapatkan vocal penyanyi mungkin.

“Bila turn kita orang ni?” Qisty menyoal tak semena-mena. Ek’ena minah ni, baru masuk, dah tanya benda macam ni. Bagi kaki karang! Soalan tak berjawab, sebaliknya gitar current tu pula yang berbunyi. Azul berhenti sekejap, memandang Shao. “Kau” “Aku?” Syafiq memetik gitar akustik tu solo.

Hold on tight
Wrap your arms around me till you knuckles are burning white
All your tears
Couldn’t match the bitter taste of all these wasted years

You take take
Everything that wasn’t even yours
Wait wait
You don’t got a hold of me anymore

In a clear view there’s a silhouette
And I watch you and I can’t forget
Knew we were done when you locked the door
Yeah I figured it out now
Breakin’s what the heart is for

When I see you in the silhouette
And you hold close
Do you feel regret
Keeping me down when I hit that floor
And I figured it out girl
Breakin’s what the heart is for

For so long
I’ve had to bite my tongue but what’s the point if the feelings gone
I turn my head
Learned I only see some memory but all I see is red

Don’t don’t
Say it didn’t happen that way
I won’t won’t
Believe another word that you say

In a clear view there’s a silhouette
And I watch you and I can’t forget
Knew we were done when you locked the door
Yeah I figured it out now
Breakin’s what the heart is for

When I see you in the silhouette
And you hold close
Do you feel regret
Keeping me down when I hit that floor
And I figured it out girl
Breakin’s what the heart is for

Yeah breakin’s what the heart is for
Yeah breakin’s what the heart is for

And not a soul sleeps
Another heart skips a beat
It’s every note that you wrote and I hope that you choke on the lines
You’re wasting my time, another heart beats tonight

In a clear view there’s a silhouette
And I watch you and I can’t forget
Knew we were done when you locked the door
Yeah I figured it out now
Breakin’s what the heart is for

When I see you in the silhouette
And you hold close
Do you feel regret
Keeping me down when I hit that floor
And I figured it out girl
Breakin’s what the heart is for

Yeah breakin’s what the heart is for
Yeah breakin’s what the heart is for
Yeah breakin’s what the heart is for
Yeah breakin’s what the heart is for

Tamat je lagu tu, mereka berhigh-five sesama sendiri. Kawanan pelik yang sukar difahami, seolah-olah mereka dalam dunia sendiri je. Tech Trance mengambil alih, sementara mereka berehat meneguk air. Sedari tadi yang lima orang junior tu memandang je la pun. “ Yours” DJ tu berhenti.

“Ow, kita orang just nak use bass tu je.” A-yen bicara. R’yans mengambil bass 4 tali yang digunakan Acap tadi lalu memetiknya. Alunan Grosteque’. Rata-rata mata kat situ memandang dia. “May I?” Shi-Raie melangkah ke drummer seat stage. Kay bangun, memberi ruang untuk drummer Cinderella tu. Qisty memandang D’nshy. D’nshy memberi isyarat. Qisty mengambil tempat. Orange Caribow tu dikeluarkan. Wayar yang terpasang pada gitar akustik sedia ada tu ditanggal, dicantum pasang pada Orange Caribownya.

“Kau mengajar Yan?” Shao menyoal R’yans. Macam rapat sangat~. R’yans mengangguk. “A-yen, satu lagu dulu?” A-yen mengangguk. Faham. Shi-Raie nak pinjam R’yans untuk satu lagu warming-up. “D’nshy, cepat a…” Shi-Raie memanggil gadis tu. “Ow, no thanks…” “Shesh!Apalah… dah bayar tanak main pula. Rugi tau tak?” Syafiq menggeleng, memandang dia. “Serak, datang sini pun nak ajar dia je.” Qisty mengangguk. “La, dah tu… buat apa susah-susah datang sini? Kenapa tak ajar kat studio URM je?” D’nshy pandang Shi-Raie. “Kita orang nak jamming. Tapi segan ada kau orang…” Shi-Raie bicara slumber. Ketawa meletus dari mereka. “Cakap dah hilang skill sudah…” Azul berkata, tak memandang pun. Ouch! Terkena batang hidung D’nshy. Dia ingat aku apa? R’yans memandang mamat macho tu. Geram pun ada juga. Suka hati dia je nak cakap macam tu. D’nshy mengangkat bahu. Qisty didatangi. Orange Caribow beralih tangan. Yuna, Dan Sebenarnya. Muzik lepak tu berlagu di gitar Qisty. Tak masuk chorus lagi, not dah bertukar, Katy Perry,Thinking Of You . Shi-Raie memukul drum perlahan. “Sing” D’nshy bicara perlahan kepada gadis tu. Qisty menunjuk diri sendiri. R’yans masuk part dia.

Comparisons are easily done

Once you've had a taste of perfection

Like an apple hanging from a tree

I picked the ripest one, I still got the seed

You said move on, where do I go?

I guess second best is all I will know

'Cause when I'm with him I am thinking of you

(Thinking of you, thinking of you)

Thinking of you, what you would do

If you were the one who was spending the night

(Spending the night, spending the night)

Oh, I wish that I was looking into your eyes

You're like an Indian summer in the middle of winter

Like a hard candy with a surprise center

How do I get better once I've had the best?

You said there's tons of fish in the water, so the waters I will test

He kissed my lips, I taste your mouth, oh!

(Taste your mouth)

He pulled me in, I was disgusted with myself

'Cause when I'm with him I am thinking of you

(Thinking of you, thinking of you)

Thinking of you, what you would do

If you were the one who was spending the night

(Spending the night, spending the night)

Oh, I wish that I was looking into

You're the best, and yes, I do regret

How I could let myself let you go

Now, now the lesson's learned

I touched it, I was burned

Oh, I think you should know!

'Cause when I'm with him I am thinking of you

(Thinking of you, thinking of you)

Thinking of you, what you would do

If you were the one who was spending the night

(Spending the night, spending the night)

Oh, I wish that I was looking into your, your eyes

Looking into your eyes, looking into your eyes

Oh, won't you walk through?

And bust in the door and take me away?

Oh, no more mistakes

'Cause in your eyes I'd like to stay, stay

Bibir mengukir sengih. Orange Caribow terserah balik pada tuannya. ‘Masih…macam dulu’ Dalam diam Azul bicara. Jauh di dalam hatinya terselit rasa hormat pada gadis itu. Tapi… suara. Masih sama macam dulu ke? Kena try ni. “R’yans,Shi-Raie… Let’s Shout Out” Gitar current yang tersadai tak berguna dari tadi tu dicapai. D’nshy memandang lelaki tu. Shi-Raie, drum tu dihentak ganas. Bersesuaian dengan lagu top tu. Shao dah bertepuk tangan. Yes, dia dapat tengok D’nshy nyanyi live! Tatkala music entry tu dah masuk pun part yang sepatutnya D’nshy nyanyi, tapi dia masih diam tak berkata apa pun. Miming pun tidak. “Oi, apa ni?” Azul berhenti. “Kan dah kata suara serak. Tak boleh nyanyi.” “Bohong!”