Friday, November 15, 2013

Life Memory: Chapter 1

Bismillahirrahmanirrahim~
Assalamualaikum, peers...

It's been awhile now, yeah? Tangan pun kejung je rasa... -hyperbola-

Well, just to update my entry 'ere. Y'know... even though I got nothing to say, but at least... just to show that this blog is still in presence.

For this while, Juann Fitri is currently collecting experiences. I got some drafts about this and that, but... yeah... nama pun draft yeah? Haha...

Things are pretty normal here, cuma it's getting harder. Kena struggle lebih sikit la... I totally have no idea how things go here, it's just like a snap. Everything happens so fast. Suddenly, you're already there.
Jujur cakap, penat seh...

Tapi untuk berpatah balik tu, -geleng-geleng- Tak ada masa untuk tu semua... Just like my lecturers said before we start the course...
"Are you really sure that this is what you want?" Dah daftar masuk pun dah sir...
"I told you what, there's no turning back. You only have two choices... Do or die." -Dr.S (bukan nama sebenar)

Sekarang fahamlah kenapa dia cakap macam tu. Tapi dalam keadann macam tu pun, diri ni macam tak sedar-sedar lagi... haha... Masih mencuri masa untuk dibuang tanpa alasan kukuh. Masih ligat berangan macam selalu. Masih merindui dan mencintai katil lebih dari buku. Haha...

Kalau dulu hidup sangat mudah. Memang la ada ups and downs dia... tapi tak ada la rasa mental breakdown sampai macam ni... Test 1 hari tu... pergh...stress dia... "STRESS!!"-Gae-minator-
Tapi alhamdulillah...all is well...

Lama tak menulis rasa macam banyak pula nak cerita... lepas rindu kata orang. Hati pun tengah tak best... Cara nak menghiburkannya pun dengan solat, doa, baca Quran, meluahkan rasa yang terbuku dan membaca rasa yang terbuku. Benda ni hobi pun kan...

Dunia kat sini rasa macam berbeza, dikelilingi manusia berotak Einstein dan Newton...aku tak boleh nak cakap apa la... Siapalah diri ini nak dibandingkan dengan mereka-mereka itu -mental breakdown lagi-

Duduk jauh dengan family pula... nak recharge motivation tu... payah... even ada telefon sekali pun... tak sama seh... Nampak tak beza dia family person dengan bukan family person?

Untuk cerita self experience kat sini, rasanya lagi ramai yang merenung aku dari yang menegur. Apakah? Kenapakah? Adakah aku ini begitu berbeza dengan kalian? Aku rasa aku manusia biasa juga, hamba ALLAH juga. Nampak pelik yeah? But this is who I am. Accept me or leave me, I'm not gonna change. If it is for the better, I'm gonna take the challenge. If not, "why would I do that?"

Okay la... sampai sini dulu la... till then, next time. Jaa~

Ikhlas:
Juann Fitri -OFFICIAL-