Friday, May 20, 2011

Environment And Peers

Bismillah~

Salam to the readers.
Warning: This isn't the cool entry yang anda cari. Jujur.

Hari ni aku nak berkisah. Berkisah tentang lifetime. Serius. Lifetime. Lifetime yang full dengan changes and absolutely memories.
Tadi aku hang out kat McD. Yes, McD lagi... sampai aku rasa staff McD tu pun dah kenal sangat dengan muka aku ni. Berbalik pada cerita asal- Tadi aku pergi McD dan bila mana Big Mac tu terhidang depan mata aku. Aku teringat balik memori dulu-dulu. Dari dulu masa aku sekolah tadika sampai sekarang dah besar panjang tinggi macam ni. Sungguh.

2000

Perjalanan hidup seorang JF adalah di sini. Di tadika yang tak payah la aku nak sebut namanya. Asal korang tahu aku pernah sekolah tadika. Enough. Jumpa budak-budak umur sebaya, serius best. Teringin seh nak balik zaman tu balik. Tak ada masalah nak fikir, tak ada problem buat kacau otak dan yang paling penting tak ada exam yang bikin pressure.
Memang rasa nak gelak guling-guling bila ingat incidence-incidence yang sangat kelakar dan very unlogic la kalau nak buat zaman sekarang ni. Memang , dah la muka sememeh, innocence je kan. Tapi, serius, pengalaman berkawan zaman tadika ni best. Thanks to Faris, Azhar and Suhanas la. Kau orang memang rock!

2001-2006

Pengalaman bersambung kat sini. Darjah satu aku masuk sekolah sampai darjah enam memang memories tak pernah surut. Kat sinilah, aku belajar jadi pengawas. kat sinilah aku belajar melempang anak orang, kat sinilah aku belajar kena simbah air dengan budak kecik. Kureng je budak tu, nasib baik budak tu memang agak 'kureng' sikit. kalau tak memang aku cincang buat sate. Kat sinilah aku belajar berkawan , kat sini aku jadi famouse, haha. Kat sini jugalah aku kenal the peers yang still berkawan dengan aku till today. Give them a big clap. Dan berterusan-berterusan -berterusan lagi dan berterusan. Thanks to Azlina, Syafua, Ezzah, Nik, dan semua.

2007-2009

Serius. Kat sini baru aku nampak erti hidup. Yang mana aku kena 'tikam belakang' dengan member aku. Just sebab satu reason bodoh. Betul. Bodoh. Nonsense. Creep. Semua ada. Kat sini aku belajar ada crush bla bla bla... tak nak cerita sebab perasaan tu bertahan 2 minggu aja... Bla bla bla... Lepas tu aku belajar jadi jahat sikit. Time ni la. Gedik sana-sini. Ergh, teringat balik rasa nak tampar diri sendiri. Kat sini aku belajar jadi 'macho' balik seperti adanya aku. Kat sini aku kenal juga siapa the true friend sebenarnya. Dia yang kutip aku waktu aku kena tinggal dengan member aku yang aku cakap tadi. Thanks to you la Mira. I really owe you one. Sampai sekarang aku tak nampak mana relevennya kau tolong aku time tu. Explain Mira, Explain.
Aku nampak benda baru kat sini. Aku jadi telangkai kat sini. Haha, sorry babe aku cerita kat sini.
Aku mula terlibat dalam dunia sekarang sebab dia orang la yang tarik aku. kalau tak aku buta je IT ni. Aku tak ada main blog-blog ni. Aku tak cakap BI. Heh, sekarang dah terbawa-bawa sampai dengar pun lagu orang putih je. Lagu Melayu boleh kira la berapa yang aku dengar dalam setahun. Aku tak kisah walaupun lagu Mat Salleh tu ulang-ulang sekalipun tapi yang penting lagu English. Aku tak tahu kenapa tapi aku rasa puncanya dia orang. So, no offense. I have to put the 'blame' on them la. Haha. And this time. Thanks to Faz, Mira again, Nani, A-dye, Bom Bom, Aiman, Alai, Baim, Acap, Faiz dan Faiz and especially to Joyah la. Thankie geez~

2010-2011

Hehe, kat sini aku belajar jatuh bangun menjadi seorang students. Berapa kali aku fail dan berapa kali aku terpaksa bangun balik. Dan kat sini aku belajar berpuas hati dengan perkataan "lulus" yang cukup membingitkan telinga aku sebelum ni. Really. Kat sini aku belajar ponteng jaga lalalala~ Kat sini aku belajar main gitar. This thanks to Mimi. Kat sini juga aku sedar betapalah susahnya Bahasa Arab tu. Kat sini aku belajar hang out kat McD, KFC , Pizza Hut ... tempat mahal-mahal tu la. Walaupun tak ada duit, aku gali juga... Tapi best, serius . Habiskan duit untuk makan benda yang kita suka tu best. Kat sini aku belajar makan lasagna, Dalam area tahun ni aku mula rasa yang aku betul bertuah. Yang aku ni betul ada orang sayang. Haha~ janji tak tipu. Dan kat sini aku sedar juga banyak je lagi benda yang aku kena hadapi depan-depan tu. Perjalanan aku tu jauh sangat. Kat sini juga aku belajar menghafal karangan bahasa arab dan aku bangga gila aku dapat hafal in one night. Rasa bangga yang teramat sangat.

And this all, thanks to Allah.
I'm glad to have all this moments.
And thanks to you peers.

Dedicated to : Yol (Acap)
Side Mirror Chrome (Mira)
Mak Cik Kantin (Faz)

Thanks Peers, Ikhlas ... JF

2 comments: