Friday, July 25, 2014

Definasi Laguku: Disc 1

Previously:

Track 1: Hey, Soul Sister_Train

Your lipstick stained,
on the front lobe of my left side brain,
I knew I wouldn’t forget you,
And so I went and let you blow my mind.

            Aku selalu tahu yang dunia ni terlalu banyak karakter dan kerenahnya. Pertama sekali, adalah aku. Aku terlalu tinggi, terlalu kurus dan terlalu banyak bergurau. Nama aku Syed Heykal. Dan kemudian, kawan baik aku, Rafiq. Dia seorang yang baik tapi kebaikan dia berbeza dengan orang lain. Dia memahami cuma tak selalu ambil berat fasal orang sekeliling. Mungkin sebab tu juga aku selesa dengan dia. Sebab dia tak pernah nak selidik latar belakang hidup peribadi aku kecuali kalau aku yang bercerita.

            Seterusnya, dia. Wafa Noor. Salah satu gadis dalam kelas aku. Dia seorang yang simple, modest. Average dalam segala benda. Baik dari segi kecantikan terus pada perangainya. Mungkin itu yang membuatkan aku suka. Atau…lesung pipit dia ke? Entah.

Your sweet moon beam,
The smell of you in every single dream I dream,
I knew when we collided,
You’re the one I have decided,
Who’s one of my kinds.

            Sejak hari pertama kuliah, aku rapat dengan dia. Menariknya, bukan dia yang melayan aku sangat. Cuma aku yang beria-ia. Entah kenapa, aku rasa ada satu daya tarikan pada dia yang tak boleh buat aku jauh dari dia. Kalau boleh setiap masa aku nak dengan dia aje. Dia sentiasa ada untuk aku dari dulu. Dan sampai sekarang. Sekarang bila kami dah masuk tahun keempat belajar di universiti ni.

            Aku tak tipu kalau aku cakap dalam kelas aku je, berapa orang teman sekelas yang ada simpan hati pada Wafa. Tapi aku juga tak nak membesarkan cerita kalau nak kata Wafa tu cantik sangat. Dia biasa. Mungkin aura dia. Aura dia yang membuatkan dia seperti salah satu keajaiban dunia. Ha…aku dah melebih pula… Maaf.

Just in time,
I’m so glad you have a one-track mind like me,
You gave my life direction,
I gave your love connection, we can’t deny,


            Memori antara aku dengan Wafa memang sesuatu yang sangat menarik. Well, sekurang-kurangnya bagi aku sendiri. Masa yang aku dapat luangkan dengan Wafa…walaupun bukan berdua, tapi beramai-ramai dengan kawan-kawan yang lain pun merupakan sesuatu yang aku tak boleh lupakan.

I’m so obsessed,
My heart is bound to beat right out my untrimmed chest,
I believe in you,
Like a virgin you’re Madonna,
And I’m always gonna wanna blow your mind.

Kalau ada kesempatan, selalunya waktu cuti, kami akan berkelah sama-sama dipantai, keluar tengok wayang, makan ramai-ramai. Tapi, yang membuatkan aku rasa istimewa adalah bila aku boleh berbual tentang apa sahaja dengan dia. Apa sahaja. Dari politik terus pada soal hati dan perasaan.

Hey, soul sister,
Ain’t that mister mister on the radio, stereo,
The way you move ain’t fair y’know?
Hey, soul sister,
I don’t wanna miss a single thing you do tonight.

Aku tak nak tipu kau orang. Aku selalu cakap aku suka dia. Dan dia, hanya akan ketawa bila aku buat macam tu. Tanda dia tak nak jawab. Aku pernah tanya dia tentang karakter lelaki yang dia nak. Dan aku tengah berusaha untuk tu.

The way you can’t cut a rug,
Watching you is the only drug I need,
So, gangster, I’m so thug,
You’re the only one I’m dreaming of,
You see, I can be myself now finally,
In fact, there’s nothing I can be,
I want the world to see you’ll be with me.

Tapi rasanya… aku dah terlewat banyak.

Pada umur aku 23 tahun, aku terputus hubungan dengan dia. Perkara terakhir aku dengar tentang dia. Dia dah ke German sebaik sahaja graduate. Aku terkilan juga. Sebab info tu aku dapat tahu dari Rafiq. Dan sampai sekarang aku tak tahu dari mana Rafiq tahu. Aku tertanya-tanya juga. Tapi aku tak ada kesempatan nak tanya pada dia. Sebab beberapa bulan lepas tu, aku pula yang meninggalkan bumi Malaysia. Ke Perancis, menyambung pengajian aku di sana.

           



Aku tak nak tipu kau orang kalau aku cakap aku tak pernah cuba hubungi dia. Tapi, bila aku telefon dia, dia kata nombor tak wujud. Bila aku buka facebook dia, dah deactivated. Bila aku e-mail dia, e-mail tak lagi beroperasi. Aku cuba macam-macam… namun usaha aku tak membuahkan hasil. Ha… Kasihankan aku?

Now:

Track 2- Perfect World_Simple Plan.

            Aku melangkah perlahan di kawasan penyelengaraan kapal terbang itu. Hala tuju aku satu, bahagian enjin yang dikatakan gagal berfungsi seperti biasa tu. Kemudian, mata aku menangkap satu figura yang aku kenal.
“Rafiq!” Aku angkat tangan sebelum berlari anak pada dia. Dia pun sibuk meletakkan semula segala macam peralatan sebelum mengelap tangan pada ‘dungarees’nya.
“Oi! Kau dah balik? Aku tak tahu pun?”
Dia ketawa perlahan. “Aku baru je balik. Dua bulan.”
“Barulah sangat. Apa cerita? Tak contact aku langsung? Macam ni ke kawan?”
“Aisyh… aku busy la kat France sana…”
“Nampak la beza dia…” Rafiq memandang aku atas bawah. Menilai diri aku mungkin. Mungkin tubuhku yang semakin sasa, atau mungkin gaya bahasa percakapanku yang berubah. Atau kedua-duanya sekali?
“Kau cakap apa ni?”
“Working out much huh?”
Aku sengaja menayang ototku padanya. Rafiq hanya ketawa.
“So…kau buat apa sini?” Rafiq menyoal.
“You know… engine stuffs…” Angguk-angguk. “Kau major bahagian enjin la ni?”
“Yep… kau pun kan?” Aku menghala pandangan pada tempat dia bekerja tadi.
“Ha…sort of…”
“Siapa je lagi yang masih stick dengan field ni? I mean our classmates?”
“Well, let see… Aqif dengan Akmal are busy with the fuselage designs, Naufal in air traffic,  Alan in cargo, Tina well, at least still in the area, she’s a stewardess now.”
“How come?”
Rafiq ketawa lepas sebelum meyambung kata-katanya, “Ah…Wafa, major in control system.”
“Seriously?”
“Hm…dia pun baru balik dari Germany. With a husband, a businessman I heard.”

I never could have seen this far,
I never could have seen this coming,
Seems like my world falling apart, yeah.

Why is everything so hard?
I don’t think that I can deal with the things you said,
It just won’t go away,

In a perfect world, this could never happen,
In a perfect world, you’d still be here,
And it makes no sense,
I could just pick up the pieces but to you,
This means nothing, nothing at all.

            Aku jarang-jarang terkejut tapi hal yang aku baru je dengar tadi menyentap jantung aku. Aku seolah-olah dapat rasa hati aku lemas dalam asid perut aku sendiri. Dan entah bila dan bagaimana, aku tiba-tiba ada di sini. Rumah besar ni. Pagar chrome setinggi pokok mangga sebelah ni. Aku tarik nafas dalam-dalam sebelum loceng itu aku tekan.

“Ya? Cari siapa?” Seorang lelaki melangkah keluar. Ha… least of the man I expected she’s into. Kulit putih, lifestyle mat saleh dan paling tak boleh aku terima, rambut tu…
Dah macam iklan Sunsilk “Guna jari pun boleh.”

“Encik?”
“Er, saya Syed Heykal. Saya cari Puan Wafa?”
“Wafa? Sekejap eh…Honey, someone wanna meet you.”
Honey…urgh.
Wafa, muncul di muka pintu, dia… bertambah cantik. Sebab dah berkahwin ke atau sebab dah hidup gaya yang sepatutnya dia hidup? Aku mengaku kerjaya sebagai jurutera aeronautik, yang jarang-jarang orang minat dan tahu ni menjanjikan sebuah gaji yang lumayan. Tapi, nak belajar dia… aku tak teringin nak ulang balik memori dulu tu. Waktu dapat result bawah 3 pointer. Tapi, Alhamdulillah, ada rezeki dan di sinilah aku, Rafiq, Wafa dan kami yang lain-lain ni berdiri.

“Ya?”
Aku senyum tawar. Dia tak kenal aku. Aku berubah sangat ke?
“Wafa… aku ni….Syed Heykal? Remember?”
Sedikit demi sedikit aku nampak senyuman di wajahnya. Damn, that dimple!
“Absolutely, wow…you look different.”
Aku ketawa perlahan. “In what way?”
“In every way…Masukla…”
“Na… I just passed by and I thought I would check upon you. Nice house and husband too.”
Wafa ketawa. Allah, aku tak sempat nak tutup telinga.
“Bila kau balik?” Wafa masuk mode serius. Itu juga salah satu sebab kenapa aku gilakan dia. Watak serius dia sangat menarik.
“Two months…”
“You guys seriously don’t wanna come in?” Suami Wafa menyoal.
“Nah…it’s okay, kejap je ni…Tak proper rasanya kacau kau orang.”
“Tak kacau tak…please do come in.”
“Tak apa, kau kat Fireflights, aite? Kita jumpa nanti-nanti je, okay? I work around, though. So…later?”
“Later. Thanks for dropping by.”

I used to think that I was strong,
Until the day it all went wrong,
I think I need a miracle to make it through, yeah

I wish that I could bring you back,
I wish that I can turn back time,
Coz I can’t let go, I just can’t find my way,
Without you I just can’t find my way.

            Aku sedar Rafiq tengah pandang aku dengan penuh rasa simpati sekarang. Dan juga orang sekeliling. Tapi, air mata ni, tak nak berhenti.
“Aku betul tak tahu macam mana nak handle situasi kau ni, Heykal.” Rafiq bicara jujur.
“Just…be there… He’s hot! A total hot!”
Bila aku ingat balik rupa suami Wafa, aku rasa diri aku macam kena hempuk dengan batang kayu.
“Well, we are different men. I mean, dia jenis classy and metrosexual. Meanwhile kita, more to lelaki sejati. I dare to bet you he never feels hard in his whole life.”
Aku tarik nafas dalam-dalam.
“I’m gonna end this pathetic party. Mamak, teh tarik satu!”
“So, kau nak buat apa sekarang?”
Aku angkat bahu. “I changed everything about me for her. Can’t find what’s left for me.”
“C’mon, kau bukan lelaki macam tu. Move on. Banyak lagi perempuan dalam dunia ni”

I don’t know what I should do now,
I don’t know where I should go,
I’m still here waiting for you,
I’m lost when you’re not around,
I need to hold on to you,
I just can’t let you go.

Track 3: I Can Wait Forever_Simple Plan.

            Sedar tak sedar dah lima bulan berlalu semenjak peristiwa tu. Anehnya, aku tak bertembung pun dengan Wafa. Maksud aku, kami berada di lapangan yang sama. Kalaupun dia banyak berada di pejabat, sepatutnya, aku akan jumpa dia once in a month. Takkan tak turun tengok control system kapal terbang tu?

            Aku tertanya-tanya perkara ni tapi aku tak berani nak suarakan pada siapa-siapa termasuk Rafiq. Nanti dia cakap aku obsess pula.
“Heykal, tak nak makan?” Jason, teman sekerjaku mengintai aku dari luar bilik kerjaku.
“Yeah, sure.” Aku bangkit tapi dia pula yang sibuk dengan kertas kerja di atas mesin fotokopi.
“You?”
“Oh, I dah makan, just thought it was weird that you’re still around at this time. Ingat you puasa.”
“Heh?” Aku membuat pusingan 360 darjah dari tempat aku berdiri mencari jam. Ho… pukul 3 dah… patutlah rasa sakit je perut ni.
“Okay, I’ll just grab something at the shop, okay. Can you handle this?”
“Yeah. I’ll be fine. It’s not like we’re having a meeting or anything. Go.”

            Aku teruskan langkah menuju ke KFC. Salah satu kedai makanan segera yang sangat aku hargai saat dan waktu begini. Pintu itu aku buka lalu figura itu menangkap mata aku.


You look so beautiful today,
When you’re sitting there it’s hard for me to look away,
So I try to find the words that I could say,
I know distance doesn’t matter but you feel so far away,
And I can’t lie.

Every time I leave my heart turns gray,
And I wanna come back home to see your face tonight
Cause I just can’t take it.

            Wafa tersenyum menyambut aku dengan dulang yang sarat dengan makanan. Well, waktu-waktu macam ni aku rasa nak habiskan masa di sini je.
“Okay, back to our conversation, where have you been? Never seen you in awhile? Thought you were here working?”
“I am…but having some problem back at home. So, I took a leave.”
“That’s kinda long…time….”
“Yeah, gotta deal with things. But I think I’m okay now.”
“Mind to tell me what’s wrong?”

Another day without you with me
Is a like a blade that cuts right through me
But I can wait forever

When you call my heart stops beating,
When you’re gone it won’t stop bleeding,
But I can wait, I can wait forever.

“Well, I am having this nausea, pembawaan budak, I guess.”
           
Sekali lagi aku terkejut dengan melampaunya.
“You’re pregnant?”
“Yeah…it’s just three months. But I don’t know, kinda having a worst experience with this.”
“The baby must be excited, that’s why you keep vomiting.”
Wafa ketawa. Tapi tawanya nampak berbeza. Aku tak boleh kesan kenapa.

I know it feels like forever
I guess that’s just the price I gotta pay
But when I come back to feel your touch
Makes it better
Until that day
There’s nothing else that I can do
And I just can’t take it
I just can’t take it.

“Tapi, Wafa…Takkan sampai lima bulan?”
“Yeah… It’s quiet rough back then. Gotta have the strength to get back on my feet.”
“Aku tak faham, tapi… you’re all good now, right?”
Wafa angguk.
“So, how’s your husband?” Perih rasa nak tanya soalan ni.
Wafa diam sekadar tersenyum tawar.
Aku dapat rasa sesuatu yang tak sedap.
“Dia buat perangai buruk dekat kau ke?”
Wafa angkat kening. Dan isyarat tu buat aku salah faham.

            “I told you, that kinda guy is not good. Kat mana dia sekarang? Dia tahu tak kau pregnant? You know I can talk to him and maybe everything’s gonna be okay…”
Wafa ketawa kecil.
“No… he died.”
Okay, ini tak baik. Aku rasa sangat bersalah dan aku tak tahu nak cakap macam mana.
“Bila?”
“Er… just two months ago… dia sakit. I have to take care of him within that time. Lepastu… yeah, you know.”
“So, does he know that you’re pregnant?”
“No, I just found out last month.”

            Air muka dia nampak tenang. Tapi, aku dapat rasa perasaan yang dia tanggung sekarang. Dalam mata tu, dalam senyuman tu.
“Dia sakit apa?”
“Accident, paralyzed.”
“I’m really sorry, I didn’t know about that. I just met him five months ago.”
“Yeah, siapa tahu benda macam ni akan jadi. Allah sahaja yang tahu.”
“It must really hard on you.”
“Ah, stop it. Berapa banyak kali dah aku dengar benda-benda macam tu. And trust me, it makes me feel worse than ever. I’m okay. Allah ada.” Wafa senyum. Aku pun tak tahu nak cakap apa.

            Aku duduk sendiri di birai katil. Mengimbau kembali perbualan aku dengan Wafa. Tragis. Kalau aku di tempat dia…aku rasa aku…Na’uzubillahminzalik. Aku pula yang tak boleh terima benda-benda tu. Sedangkan dia dengan tenangnya melalui benda tu macam perkara biasa. Aku rasa teruk untuk dia.

I just can’t take it.

Track 4: Unconditional_Katty Perry.

Oh,no did I get too close
Oh, did I almost see,
What’s really on the inside?
All your insecurities,
All the dirty laundry,
Never made me blink one time.

            Giliran Rafiq untuk ternganga selepas aku menceritakan pada dia tentang apa yang dah berlaku.
“Patutlah tak pernah nampak dia lama…”
“I feel bad.”
“So, dia macam mana sekarang.”
“Dia lebih kuat dari apa yang kita sangka. Dia nampak okay. Walaupun aku tahu dia tak.”
“Aku tak tahu nak cakap apa…”
“Aku rasa macam nak tolong sangat. Nak buat sesuatu untuk dia…”
“Kau nak buat apa?”

Unconditional, unconditionally,
 I will love you unconditionally,
There is no fear now,
Let go and just be free,
I will love you, unconditionally.

            “Aku nak dia kahwin dengan aku.”
“You can’t be true. Dan kau ingat dia akan terima ke?”
“Rafiq, aku cuma nak tolong.”
“Aku faham, tapi ni bukan caranya. Kau tahu apa aku fikir? Kau ambil kesempatan dengan situasi yang berlaku pada dia. Ni tak adil untuk dia. Heykal, cuba letak diri kau dalam situasi dia.”
“Aku cuma nak tolong.”
“Tapi kau macam desperate nak kan dia. Kau faham tak? Niat kau lain tapi apa dia akan fikir, suami dia baru je pergi.”

Come just as you are to me,
Don’t need apologies,
Know that you are worthy,
I’ll take your bad days with your good,
Walk through the storm I would,
I do it all because I love you,
I love you.

            “Wafa…say something.”
“No. What are you thinking? My husband just died. Dan kau suruh aku kahwin dengan kau?”
“Habis tu kau nak anak tu lahir tak ada ayah? Kesian dia.”
“Dia bukan anak kau. Even kalau kita kahwin, kau takkan dapat ganti tempat Hariz sebagai ayah anak kami.”
“Aku tahu, tapi sekurang-kurangnya…”
“Dah… aku tak nak dengar dan aku tak nak tahu. Aku akan buat macam kita tak pernah bercakap fasal hal ni. So… please respect me.”

Acceptance is the key to be
To be truly free
Will you do the same for me?

            “You did what?” Rafiq hampir melepaskan tool box ke lantai.
“She rejected me anyway, for the thousandth times! Dia faham tak aku cuma nak tolong, suami dia dah mati, dia fikir apa lagi?” Suara aku naik. Tanpa aku sedar. Rasa marah tiba-tiba beraja dalam hati aku. Dan bila aku kembali pada kewarasan, aku sedar au dah terduduk di lantai dengan pipi yang rasa sakit sangat.

            “Aku faham kau sayang dia. Aku faham kalau kau nak dia sangat. Tapi bukan ni caranya! She’s having really hard times. Kenapa kau nak tambah lagi? Kau tak boleh tunggu ke? Tunggu la… Kalau aku jadi dia, kau tahu apa aku buat kat kau? Ni… ni yang aku buat. And I do her a favour. To make your realize how rude you are.”

Track 5: The tracks Mash-up.

You look so beautiful today,
When you’re sitting there it’s hard for me to look away,
So I try to find the words that I could say,
I know distance doesn’t matter but you feel so far away,
And I can’t lie.

Every time I leave my heart turns gray,
And I wanna come back home to see your face tonight
Cause I just can’t take it.

            “I’m sorry. I did things without thinking about your feelings.” Aku hanya mampu menundukkan wajah sepanjang perbualan kami. Bila dia kata dia setuju untuk jumpa aku pada hari tu pun dah buatkan aku rasa cukup bahagia.
“Aku faham, kau cuma nak tolong… tapi… tak boleh… bukan dengan cara ni, Heykal.”
“Aku tahu… aku cuma tambah beban kau, dan kata-kata aku hari tu pun sangat kurang ajar. Aku minta maaf.Aku tak tahu macam mana nak berdepan dengan kau sebenarnya.”

Wafa tersenyum.
“Tak apa… you won’t see me for a long time anyway. Aku dapat satu project and I can work at home. But by home I mean, my home in Germany. You won’t see me.”

Why is everything so hard?
I don’t think that I can deal with the things you said,
It just won’t go away,

In a perfect world, this could never happen,
In a perfect world, you’d still be here,
And it makes no sense,
I could just pick up the pieces but to you,
This means nothing, nothing at all.

“Yeah…better that way I guess and it’s so good for you. But if I may know, who gonna take care of you there?”
“My parents are following. Well, they don’t wanna miss their first grandson.”
“It’s a boy?”
“I’m pretty sure it’s a boy. Hariz nak sangat anak lelaki. I hope I can grant that last wish.” Senyum.
“When you’re going?”
“As soon as possible tapi tak ada tarikh tetap lagi.”
“Wafa… I just wanna let you know that I will always love you. Even if it takes me a thousand years, I will be here, for you. No matter what it takes, no matter what your condition are. ”

Unconditional, unconditionally,
 I will love you unconditionally,
There is no fear now,
Let go and just be free,
I will love you, unconditionally

“Thanks. I appreciate that so much. But I think you should start finding someone. Well, I’d better get going. Tak proper untuk aku jumpa kau sekarang ni. I hope you understand.”
“I have a question. If later, we meet again. And if I ask for your hand, will you accept me?”
“Wallahualam. Aku serahkan semuanya pada Allah. Aku tak mampu nak buat apa- apa keputusan sekarang.”

                                      Dan dalam kekalutan suasan tu, aku biarkan dia pergi.

Another day without you with me
Is a like a blade that cuts right through me
But I can wait forever

When you call my heart stops beating,
When you’re gone it won’t stop bleeding,
But I can wait, I can wait forever.

Track 7: Marry Me_Train.

            Lima tahun dah berlalu sekarang. Aku tak nak tipu kalau aku cakap aku tak berusaha untuk cari pengganti Wafa. Tapi, semua tu rasa mustahil sebab hati aku pada dia. Dia bawa ke Germany atau kat mana pun dia sekarang. Dia tak hubungi aku pun dan aku pun tak nak terhegeh-hegeh hubungi dia. Mungkin itu yang terbaik.

Pada usia aku 30 tahun sekarang, aku ada kerjaya yang baik, aku ada rumah yang boleh tahan besar, aku ada kereta yang boleh tahan mewah tapi aku tak ada sesiapa yang aku boleh kata milik aku. Oh, ya…ibu bapa aku, milik aku. Tapi, tu la… ibu aku tu…

“Anak saudara auntie Kathy tu lawa juga. Peguam.”
“Dia tahu masak ke, ma?”
“Er…”
“Dulu mama cakap nak menantu pandai masak, pandai jahit…”
“Benda tu boleh belajar…”
Aku senyum geli hati. Mama sangat terdesak nak aku kahwin. Dia tak sabar nak timang cucu agaknya.
“Ma…In Shaa Allah, sampai masanya, I’ll bring the right person, okay?”
“You’re 30.”
“Men’s life begins at forty, ma…”
“jangan nak mengada guna term tu. That’s because they lack everything and that’s because they can do what ever they want. They can even have children without marriage.”
“Wo… ma…Heykal tak pernah fikir sampai macam tu?”
“So… I’m waiting…”
Kepala aku sandar pada sofa. I’m in despair. God, what should I do?

            Aku berjalan ke bangunan tempat aku akan mesyuarat sekejap lagi. Jalan sesak, tempat letak kenderaan di kawasan sekeliling penuh. Maka, nak tak nak aku terpaksa letak kereta jauh sikit. Tapi tak apa, aku boleh guna alasan bersenam dan aku boleh beli kopi dalam perjalanan ke pejabat tu.

            Aku berhenti di salah sebuah kedai kopi yang dibina dengan style barat. Menarik, aku mengaku. Dan aku dengar pemiliknya melayu? I wish.
Dari luar cermin kaca aku menjengah jauh ke kaunter, tak ramai orang, awal lagi… Nice.
“Hafey!” Okay…ini tak bagus. Budak lelaki tu berlari ke kaki aku dan menyorok belakang aku.
“You get back here! Kenapa kacau adik, sampai adik nangis?”

            Aku angkat kepala dari budak tu. Kepada pemilik suara tu.
“Heykal.”
“Hey…”
“Sorry, he’s getting wild sometimes…”
“So…dah dua orang? Ke lebih?”
“Ha? No… anak saudara, need to take care of them. Their parents busy in there.”
“Oh, your sister’s coffee house?”
Aku menunjuk pada kedai itu.
“I thought you’re in Germany. I didn’t know you’re back?”
“I quit. It’s boring. So, I agreed to run this coffee house with my sister, but look what I get? Take care of their children. And I really thought that I can learn latte arts.”
Aku ketawa dengan kata-kata gadis itu. Aku mengaku, dia nampak lain.

            “Jom masuk? Boleh borak lama sikit?”
“Oh,no… I’m late. Gotta huge important meeting. Oh, I’m late. Later?” Aku tak sedar masa berlalu begitu pantas. Sempat aku menoleh pada dia. Yes, dia lain.

Forever can never be long enough for me,
To feel like I’ve had long enough with you,
Forget the world now, we won’t let them see,
But there’s one thing left to do.

            “So, kau nak buat apa?” Rafiq menyoal aku sebaik sahaja aku menceritakan situasi padanya.
“Get a guitar?”
“Haha… a serenade proposal, I love it.”

“Ergh, Rafiq, aku tak tahu kau jenis macam ni?”
“I’m a romantic comedy type, don’t you know?”
“Aku tak sedar pula…”

Now that the weight has lifted
Love has surely shifted in my way.

“Tina… I have something to do. So you just sit there, okay?”
“Okay?”

“Marry me,
Today and everyday,
Marry me,
If I ever get the nerve to say hello in this café
Say you will,
Say you will.”

            Aku tak tahu apa yang aku buat. Tapi aku rasa bahagia. Tambah lagi bila aku nampak air mata gembira pada mata Tina. I’m happy.

“Yes, I will.”





Juann Fitri

-official-

No comments:

Post a Comment