Monday, May 30, 2011

The Silent Melodies(Prologue)

Prologue:-

Can somebody save me? 'Cause I'm thinkin' maybe
That you can take me piece by piece
Then you got your reasons but I didn't need them
And either way I'm on my knees, yeah

You knew when I was wrong, you say that I'm deranged
I can see that you're uneasy and it's not gonna change
And no matter how far wherever you

Wherever you go I'm callin’

Even when you're breakin' my heart
Wherever you go I'm crawlin'
Even when we're fallin', even when we're fallin' apart

You say that you're leavin', say that you don't need him
And I'll I do is give and you just take
I guess that I knew it, I can't make it through it
But I'm gonna try this anyway

You knew when I was wrong, you knew that I'm deranged
I can see that you're uneasy and it's not gonna change
And no matter how far wherever you

Wherever you go I'm callin'
Even when you're breakin' my heart, yeah
Wherever you go I'm crawlin'
Even when we're fallin', even when we're fallin' apart
Yeah, looks like we're fallin' apart

In your garden where the roses sleep
I can make you anythin' you wanna be
When that body's close to me
I can give you anythin' you'd ever need

When I fall to the floor 'cause I can't feel anymore
You can have my heart girl, you don't have to steal anymore
When I look to the stars wherever you are

Yeah, wherever you are, wherever you go I'm callin'
Even when you're breakin' my heart
Wherever you go I'm crawlin'
Even when we're fallin', even when we're fallin' apart

Wherever you go I'm crawlin'
Wherever you go I'm crawlin'
Wherever you go I'm crawlin'
Even when we're fallin', even when we're fallin' apart
Yeah, I guess we're fallin' apart

Looks like we're fallin' apart
Yeah, I guess we're fallin' apart

Mockingbird Special tu digendung di bahu kanan. Peluh mula memercik di dahi. Penat,letih,panas , bahang , semua bergabung menjadi satu. Kaki terus mengatur langkah mengikut jejak teman yang berenam yang dah mendahului di hadapan. Dalam kepala sekarang cuma fikir satu je. Tilam,bantal, selimut. Ada tiga benda tu pun cukuplah. Melihatkan teman-temannya yang mula melabuhkan duduk di bilik persalinan tu membuatkan harapan dia mati. ‘Aiseh… asal duduk sini pulak, balikla…’ Tak terkeluar juga bicara tu. Tangan kiri memegang tengkuk. Dia pun turut melabuhkan duduk di situ.

“Lepas ni, kita lepak mamak jom…” Kay, budak yang muka ala cute selenga tu bicara. Mengajak penuh mengharap. “Balik terus la jom, pinggang aku rasa nak patah dah ni…” Acap pula bicara. Sungguh dia penat. Peluh yang mula mengalir menuruni wajah itu dikesat dengan baju. Lantaklah.

Mereka mula berbual ringan sebelum perbualan mereka tergantung apabila En.Ryzal, pengurus House Of Paradoom tu mendatangi mereka. “Head Banging Machines… ni korang punya payment, yang hari tu pun aku dah sekalikan.” Cek bernilai RM5000 tu dihulur pada Azul. Azul menyambut dengan ucapan terima kasih.

“Nanti apa-apa hal, aku contact korang lagi”

“Okiys” Ijul melayangkan ibu jari kanannya.

Sebaik En.Ryzal pergi, muka masing-masing berseri-seri mengalahkan pengantin. Penat lelah yang dirasai tadi hilang perlahan-lahan.

“So,Azul, boleh pergi Guitar Station la macam ni…” Syafiq, mamat akustik tu bicara dengan senyuman. “Boleh…” Azul bicara dengan penuh yakin. Guitar Station tempat biasa mereka untuk menggilap gitar-gitar kesayangan. Asal dapat payment je memang tu je la kerjanya.

“Jom, mamak jom…”Ceri yang diam dari tadi membangunkan diri. Sambil langkah diatur ke van HBC. Van Nissan Pregio tu kini disumbat saratkan dengan alat-alat muzik mereka. Kunci dicampakkan kepada Shao. Dia yang akan memandu pulang. Shao, kunci disambut sambil tangan membuka pintu pemandu. Van itu kini membelah kesunyian malam dengan deruan enjin yang dah diubah suai mengikut citarasa pemiliknya. Ceri la tu.

No comments:

Post a Comment